Svijet
Trending

Hezbolah kaže da je ispalio desetine raketa prema Izraelu kao odgovor na izraelske napade u Libanu

Hezbolah kaže da je u četvrtak lansirao “desetine raketa” prema sjevernom Izraelu kao odgovor na izraelske napade u kojima su ubijena dva bolničara u Libanu.

Grupa koju podržava Iran — koja ima jednu od najmoćnijih paravojnih snaga na Bliskom istoku — rekla je da su njeni udari na izraelski grad Kiryat Shmona, blizu libanonske granice, također bili podrška „postojanom palestinskom narodu u pojasu Gaze .”

Libanska civilna odbrana saopštila je da su dva njena pripadnika ubijena u ranijem napadu na ambulantna kola u Haninu, prenosi državna novinska agencija NNA.

Šta Izrael kaže: Izraelske odbrambene snage su saopštile da su identifikovale 10 lansiranja iz Libana prema Izraelu, sa sirenama koje su se oglasile u Kiryat Shmona i obližnjoj zajednici Margaliot. Tri od njih su presretnuta, saopštila je vojska.

“Osim toga, ranije danas (četvrtak) identifikovan je niz lansiranja prema izraelskoj teritoriji. Kao odgovor, ID je pogodio izvore vatre”, navodi se u saopštenju IDF-a.

Izrael je rekao da je njegova vojska također pogodila ciljeve Hezbolaha u Libanu, uključujući “vojne lokacije, vojnu poštu i terorističku infrastrukturu”, kao i niz drugih područja u Libanu.

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button